editorial

upgrade: Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια (δεν αλλάξε προβιά ο μάγειρας), απλά τώρα βιαζόμαστε να ξεκινήσουμε και άντε πάλι από την αρχή για τον πολύπαθο Δήμο μας

Ο ιστοχώρος μας -ΠΡΟΦΑΝΩΣ- ευαισθητοποιημένος στο θέμα της ελπίδας γι' αυτό τον τόπο θα συμμετέχει "νευρικά" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ..."όποιον πάρει ο χάρος"
Μπορείτε και σεις να επηρεάσετε ή να σχολιάσετε τον εκλογομάγειρα ή τις εκλογές. Στείλτε μας τα μηνύματά σας εδώ κι εφόσον ΔΕΝ είναι κόσμια θα δημοσιευθούν
Σας ενημερώνουμε ΣΥΝΕΧΩΣ με τα πρώτα κουτσομπολιά μόλις κυκλοφορήσουν
Α!! το μειλ μας για αποστολή κειμένων ή σχολίων (αν έχετε τυφλαμάρα και δεν το βλέπετε στο banner) είναι eklogomageiras2010 (παπάκι ή πάπαρος) gmail.com
Μη μας παίρνετε και πολύ στα σοβαρά, γιατί είμαστε παραπολιτικό blog και αν καμιά φορά μες στο παιχνίδι θίξουμε κάποιον ή τον πάρει η μπάλα στ' α@@ μπορούμε να επανορθώσουμε κιόλας (αν έχουμε κέφια εννοείται)

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

"bonus απόσυρσης" δίνει το ΠΑΣΟΚ στα Σέρβια;

Λοιπόν: Καταρχήν δε χρειάστηκε να περιμένετε, αφού όσο είδα από τα σχόλια, η κατάσταση … «βρώμισε»
Ο «νυν αποτυχημένος» κατά πάσα πιθανότητα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, προφασιζόμενος ή καλύτερα επικαλούμενος (και δεν είναι ψέμα) πρόβλημα υγείας.
Το αστείο βέβαια, είναι ότι η μετά εποχή για τη συντηρητική παράταξη στα Σέρβια είναι ένα πράγμα σαν τις τελευταίες μέρες του μπούλη ανηψιού, όλοι … «μακρυά και αγαπημένοι».
Εκτός από τις δηλωθείσες «προθέσεις» των Γιάννη Τάσιου και Φώτη Ζυγούρη, οι οποίοι -έτσι κι αλλιώς- δεν θά ’χουν την έγκριση του «μάλλον νυν αποσυρόμενου» …το χ ά ο ς.
Πριν από μερικές μέρες είχα γράψει για πίεση που ασκείται στον Τάσο Λαζαρίδη για υποψήφιο της Ν.Δ., αλλά μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν νεότερα από το (καθαρό) συντηρητικό μέτωπο. Αντίθετα ακούγεται έντονα η στήριξη της νέας δημοκρατίας και η σκυτάλη της νυν διοίκησης να πάει σε υποψήφιο «πράσινης» καταγωγής και προελεύσεως, τον Γιώργο Παπαδόπουλο … Πιθανό, αν αναλογιστούμε τις καλές σχέσεις με τον «νυν αποτυχημένο» (σε άλλο κουτσομπολιό αυτό) και το «αντάρτικο» παρελθόν του. Το κατά πόσο βέβαια ο ίδιος θα μπορέσει να προσελκύσει άτομα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που τελευταία (όχι πολύ) φαίνεται αρκετά ενωμένο, θα δείξει.
Οπότε αναμένουμε (από ότι μαθαίνουμε σύντομα) την ανακοίνωση προθέσεων του «νυν αποτυχημένου» για να συνεχίσουμε με περισσότερη όρεξη τα μαγειρέματα.
Πολύ ανακατωσούρα αλήθεια και ΤΙ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛIΑ !!!
Για το στρατόπεδο της υποψηφιότητας Κωνσταντόπουλου, άσχημη εντύπωση έκανε η μη δημοσιοποίηση της «χρισματικής» υποψηφιότητας από το ΠΑΣΟΚ (τι περιμένουν δηλαδή;), και αναμένουμε με ανυπομονησία την ανακοίνωση με τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του που μας υποσχέθηκε, ελπίζουμε σύντομα και σίγουρα μετά το αντάμωμα των Τριγωνιωτών!!! (οπότε το Σ.Κ. δεν παίζει).
Καλή χώνεψη!

9 σχόλια:

 1. καλα αν γίνει αυτό ο Κωνσταντόπουλος ο καημένος θα πάθει γερή νείλα. ειδικά μέσα στα Σέρβια! Ωρε κατακαημένο ΠΑΣΟΚ Σερβίων τι σου μελε να πάθεις! εμ ποιος τους φταίει?το κεφάλι τους το κλούβιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πάντως ότι είσαι ο πιο έγκυρος το παραδέχομαι. (ένας εκ των έσω).
  δε μου λες (μιας και τα γνωρίζεις)ο Κωνσταντόπουλος άκουσα ότι δυσκολεύεται μέσα στα Σέρβια στο Λιβαδερό στα Κρανίδια και στο Πλατανόρεμα. είναι αληθές?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ 5:24 Αν κατάλαβα αναφέρεσαι στη στήριξη της ΝΔ στο Γ.Παπαδόπουλο. Δε συμμερίζομαι τη "λύπη" σου και αυτό γιατί : α) Ο Γ.Παπαδόπουλος δεν είναι κάνα παιδαρέλι νέο και άφθαρτο τόσο πολιτικά οσο και κοινωνικά-επαγγελματικά ... β)Μην ξεχνάμε επίσης ότι θα ηγείται ενός πολιτικά αντίθετου χώρου (έτσι λένε τουλάχιστον) που δεν είναι και "ελαστικός" ...νοητικά. Ας δούμε πρώτα τι ψηφοδέλτιο θα "μαζέψει" από τον κεντροαριστερό χώρο και τότε τα ξαναλέμε.

  @ 5:33 Δεν κατάλαβα το "εκ των έσω" ...
  Όχι δε νομίζω ότι έχει τέτοιο πρόβλημα, άλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμη. Η πορεία και αυτό που λένε "παράσταση νίκης" θα λύσει τέτοιου είδους προβλήματα. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από τον αντίπαλο που θα έχει απέναντί του και βέβαια από τους δικούς του χειρισμούς και επιλογές, δειγμα γραφής των οποίων ακόμη δεν είδαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. το "εκ των έσω" προς θεού δεν ήταν ειρωνικό. Μη παρεξηγηθώ. αν και δε νομίζω οτι ο Κοκολιός είχε δεξιό-δεξιό ψηφοδέλτιο όπως και ο Γαβριηλίδης δεν είχε κεντρο-αριστερό. Μη σου πώ οι δεξιοί του Γαβριηλίδη ήταν πιο δεξιοί από τους δεξιούς.
  Το να μπορεί κάποιος να γίνεται αποδεκτός από μία μερίδα ανθρώπων που μέχρι χθες τους ήταν "αντίπαλος" είναι απορίας άξιο(Παπαδόπουλος),
  οπως όμως είναι και απορίας άξιο η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ να επιλέγει ανθρώπους που δε ζουν καν στα όρια του νέου δήμου μας (αλήθεια τι μανία είναι αυτή?)...μήπως είναι και μία από τις αιτίες της ήττας?
  Σκέψου το αποτέλεσμα να είναι θετικό για τον Κωνσταντόπουλο-κανένας δε θα πει κουβέντα (άλλωστε ήταν μία επιλογή κομματική), αν όμως το αποτέλεσμα είναι θετικό για τον Παπαδόπουλο τότε αν ήμουν ΠΑΣΟΚος θα σκεφτόμουνα ότι έκανα μ!@#$% που δεν εκμεταλεύτηκα έστω και μία φορά συγκυριακά το όνομά του εδώ και 2-3 τετραετίες και τον προτείνει η ΝΔ κερδίζοντας τις εκλογές!
  Άλλωστε το μόνο που με χαροποιεί πραγματικά είναι το ότι συμμετέχουν στη διαδικασία 3 άνθρωποι (Παπαδόπουλος-Κωνσταντόπουλος-Τσίγκα)που για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν έναν νέο μεγάλο δήμο.
  Καλή τους και (ορθότερα) καλή μας επιτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ωραίος! Απολαμβάνω τη συζήτηση.
  Το ψηφοδέλτιο του "νυν πετυχημένου" ήταν δεξιό, δεξιότατο με μία εξαίρεση τον Παναγιωτούλα που οι λόγοι συμμετοχής του είναι ανεξάρτητοι με πολιτική και καναδυό άλλων, που θα πήγαιναν και με το διάολο για την ...ανιδιοτελή συμμετοχή του (με εννοείς). Το ψηφοδέλτιο του Γαβριηλίδη δεν είχε μόνο δεξιούς (πολλούς), αλλά και ...καραδεξιούς (του κερατά)και θεωρώ ότι αυτός ήταν ένας από τους δυνατούς λόγους της ήττας.
  Η πολιτική φιλοδοξία φίλε μου δεν έχει κομματικές ευαισθησίες... όταν κάποιος (από αυτούς) θέλει -σώνει και καλά- να διακδικήσει την καρέκλα πολύ λίγο τον ενδιαφέρει εάν έχει¨"δυνατό" χρίσμα, είτε από το χώρο του, είτε από τον αντίπαλο: "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"...
  Όσον αφορά τώρα την επιλογή του Κωνσταντόπουλου, που δεν είναι μόνιμος κάτοικος στην περιοχή μας, θα έλεγα ότι εάν εξαιρέσουμε την περίπτωση ενός νέου ανθρώπου, μορφωμένου, με όρεξη για προσφορά, με πολιτική ηθική και μακρυά από ...μαγειρέματα, που πιστεύω ότι θα ήταν η ιδανική (επιλογή) και που για μια ακόμη φορά ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, παρότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, ήταν η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ για την εκλογική μάχη του Νοεμβρίου. Η πετυχημένη (συζητήσιμη)πορεία του στις βουλευτικές εκλογές είναι ένα εχέγγυο για να στηριχτεί ο χώρος του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας, που σημειωτέον υπερέχει σε κομματικούς ψήφους.
  Καλά έκανες και ανέφερες τη συντρόφισσα του ΚΚΕ, άλλη μία υποψηφιότητα εκτός Σερβίων... Τη στάση του ΚΚΕ στις δημοτικές, όποιος δεν είναι ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να την καταλάβει.
  Ο "αντάρτης" της ΝΔ στην Πτολεμαίδα, ο Γ.Τσιούμαρης, τελικά πήρε το χρίσμα. Ο Παπαδόπουλος βέβαια και εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια δεν θα είναι "αντάρτης", αλλά ...ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ (φτου φτου μακρυά από μας τέτοιες θύμησες)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λοιπόν επειδή και εγώ απολαμβανω την παρέα, σου υπενθυμίζω ότι: ο Γαβριηλίδης κάποτε κατέβηκε ως ανεξάρτητος ο Κωνσταντοπουλος κάποτε ήταν εγγεγραμενο μέλος του ΚΚΕ (μπορείς να το θεωρήσεις αποστασια και αυτό) και ο Παπαδοπουλος θεωρήθηκε αντάρτης όταν το Πασοκ του είπε ότι ετοιμαστείτε και κάντε ψηφοδέλτια με τον Γαβριηλίδη γιατί εμείς θα δωσουμε χρίσμα τη δεύτερη Κυριακη οποίος περάσει από τους δύο (ρωτά Τσολακιδη αν ειπώθηκε από τον Κυτιδη και τον Χατζογλου). Λάθος του που δε στήριξε βέβαια τον κομματικό συνδυασμό. Μεγάλο λάθος. (Όχι όμως ότι θα έβγαινε αν απλά τον στήριζε ο Παπαδοπουλος). Απλά για τα ματιά του κόσμου. Απλά το θεωρώ αδιανόητο να ψηφίσω - και θα το παλέψω όσο μπορώ να βγει Δημαρχος στα Σερβια ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έζησε ποτέ στα Σέρβιά μας. Τα Σέρβια που τόσο αγάπησα και δεν θα αφήσω να παραδωθουν σε κάποιον ξένο. Γιατί ξένος είναι κάποιος που δεν ξέρω τα παιδιά του που δε ξέρει τα σχολεία που με μεγαλωσαν τις γειτονιές με τα τοπονυμια δε μοιράστηκε κοινές εμπειριες λύπες και χαρές που δε ξέρει τους παπάδες των ενοριών που δε πήγε σε ένα πανυγυρι μας πέραν των προεκλογικών ημερών. Δεν τον γουστάρω τετοιο δήμαρχο γάμων το κερατό μου και πες με γραφικό. Πες μου πως δε λειτουργούν έτσι οι δήμοι πες μου ότι θέλει γνώση και τολμη. Μάθαμε όλοι στη κομματική λύση. Θα ψηφίσω τον κάθε ένα που έφαγε τις επαγγελματικές του παπαρες και οικογενειακές του ξεφτιλες και δόξες ΜΕΣΑ στα Σερβια και είναι δυνατός να κατεβάσει έναν συνδυασμό. Άλλωστε αυτή είμαι η γοητεία της εκλογής δημάρχου. Κάποιος να τρώει μια δυνατή παπαρα. Όπως έφαγε ο Γαβριηλιδης ΤΡΕΙΣ φορές. Και στο κάτω κάτω εγώ ζω εκτός εδώ και δύο περίπου χρόνια. Πες μου σε ποιον Κωνσταντοπουλο θα πάω να ζητήσω κάτι για το Σπιτι μου για το πατρικό μου για τον οικογενειακό τάφο και για το χωράφι μου. Και δεν είναι μικρότητες όλα αυτά αλλά ουσία. Συγγνώμη αν κούρασα αλλά ο κόσμος πάντα έβγαζε από τους υποψήφιους δήμαρχους από το 94 που θυμάμαι να ψηφίζω τον καλύτερο η τον λιγότερο άχρηστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάτι που πέρασε -μάλλον- στο ντούκου: "...εάν εξαιρέσουμε την περίπτωση ενός νέου ανθρώπου, μορφωμένου, με όρεξη για προσφορά, με πολιτική ηθική και μακρυά από ...μαγειρέματα, που πιστεύω ότι θα ήταν η ιδανική (επιλογή) και που για μια ακόμη φορά ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, παρότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.." Αυτή ήταν κατ' εμέ η ιδανική πολιτική κίνηση, αλλά δεν έγινε και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τους λόγους (ειλικρινά, βλέπεις δεν είμαι "εκ των έσω").
  Μην πέφτουμε στην "λούμπα" του τοπικιστικού ...
  Ναι. Καλό είναι αυτός που θα διοικήσει το Δήμο να έχει ζήσει και να έχει φάει στη μάπα την ΠΑΡΑΚΜΗ που αποπνέουν τα τελευταία χρόνια τα Σέρβια, αλλά και όλη η περιοχή του νέου Δήμου, αλλά δεν είναι πανάκεια αυτό. Ο άνθρωπος έχει περισσότερη σημασία για μένα στο κατά πόσο ΘΕΛΕΙ να προσφέρει και ας είναι από το Λιβαδερό, το Τρανόβαλτο, την Ελάτη ή το Βελβεντό. Μη μπούμε σε αυτό το λούκι δε βγάζει πουθενά και δηλητηριάζει το μέλλον. Τώρα το εάν μένει στην Κοζάνη, στην Πτολεμαίδα ... ο Παπαδόπουλος στο Λιβαδερό δε μεγάλωσε; ο Κωνσταντόπουλος στο Τριγωνικό, ε! και ο "νυν πετυχημένος" που τά' κανε μαντάρα δυο τετραετίες τώρα στα Σέρβια μεγάλωσε ... Και επιτέλους ας πάψουμε κάποια στιγμή να ψηφίζουμε τον ...μη χειρότερο (ευχή και προτροπή)
  Καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εγώ ομως δεν τον αποκαλεσα ποτέ «αποτυχημένο».ίσα ίσα τον θεωρώ πιο επιτυχημένο και από τον Καραντακο και από τις 2 τελευταίες τετραετιες του Τσιγκοϊδα. Από μένα καλησπέρα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εγώ όμως τον αποκαλώ "νυν πετυχημένο" (σε εισαγωγικά) έως ότου τουλάχιστον μου δείξει κάποιος κάποια επιτυχία του. Η σύγκριση με προηγούμενους δημάρχους τον αδικεί από τη στιγμή που τα συγκρίσιμα μεγέθη έχουν μεγάλη διαφορά IQ και ικανοτήτων διοίκησης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

γράψτε την κακιούλα σας