editorial

upgrade: Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια (δεν αλλάξε προβιά ο μάγειρας), απλά τώρα βιαζόμαστε να ξεκινήσουμε και άντε πάλι από την αρχή για τον πολύπαθο Δήμο μας

Ο ιστοχώρος μας -ΠΡΟΦΑΝΩΣ- ευαισθητοποιημένος στο θέμα της ελπίδας γι' αυτό τον τόπο θα συμμετέχει "νευρικά" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ..."όποιον πάρει ο χάρος"
Μπορείτε και σεις να επηρεάσετε ή να σχολιάσετε τον εκλογομάγειρα ή τις εκλογές. Στείλτε μας τα μηνύματά σας εδώ κι εφόσον ΔΕΝ είναι κόσμια θα δημοσιευθούν
Σας ενημερώνουμε ΣΥΝΕΧΩΣ με τα πρώτα κουτσομπολιά μόλις κυκλοφορήσουν
Α!! το μειλ μας για αποστολή κειμένων ή σχολίων (αν έχετε τυφλαμάρα και δεν το βλέπετε στο banner) είναι eklogomageiras2010 (παπάκι ή πάπαρος) gmail.com
Μη μας παίρνετε και πολύ στα σοβαρά, γιατί είμαστε παραπολιτικό blog και αν καμιά φορά μες στο παιχνίδι θίξουμε κάποιον ή τον πάρει η μπάλα στ' α@@ μπορούμε να επανορθώσουμε κιόλας (αν έχουμε κέφια εννοείται)

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

1+1 μας κάνουν δύο

Στα «μεθεόρτια» των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου και παρά το ασυγκράτητο μικρόβιο του σχολιασμού, που δεν με επιτρέπει να αφήσω να πέσει κάτω «ότι πετά και ότι περπατά», είχα αποφασίσει (όρκο δεν πήρα) να μην ασχοληθώ στη συνέχεια και για τη βδομάδα που απομένει με τους δύο εναπομείναντες υποψηφίους δημάρχους, ΑΛΛΑ … «θέλει η πουτάνα ν’ αγιάσει, αλλά ο … Μενέλαος το καλό παιδί δεν την αφήνει»
Το «καλό παιδί Μενέλαος» μπορεί να με κατηγορήσει για αθέμιτο …σχολιασμό και του δίνω όλα τα δίκια, όμως ειλικρινά στάθηκε αδύνατο να αντισταθώ στο πειρασμό του «ευχαριστηρίου μηνύματός του». Μενέλαε ποιος τα γράφει αυτά;
Στη δεύτερη λοιπόν παράγραφο του μηνύματος αποπνέεται μια σαπισμένη μυρωδιά μικροπολιτικής πονηριάς της δεκαετίας του ’80 (μωρό ήμουν, αλλά θυμάμαι), διαβάστε:
«Ελπίζω πως στην εβδομάδα που διανύουμε θα επικρατήσει η άποψη που θέλει να ενωθούν πολιτικά και ψυχικά δυνάμεις, οι οποίες βρέθηκαν σε διαφορετικούς συνδυασμούς έως τώρα.»
Ε, αφού ζητάς να ενωθείς «πολιτικά» και «ψυχικά» (φαντάζομαι με τη βοήθεια και την ασύρματή έγκρισή Του) γιατί δεν ενωνόμαστε και …. Σωματικά!!! σε μια μεγάλη τρικούβερτη διαδημοτική ΠΑΡΤΟΥΖΑ να του δώσουμε να καταλάβει;
Η πολιτική ένωση φίλε και «καλό παιδί» προϋποθέτει ταύτιση απόψεων, ιδεολογίας, και γιατί όχι κοσμοθεωρίας . Προέρχεσαι (και σωστά δεν το κρύβεις) από το συντηρητικό χώρο με όλα όσα αυτός (ο χώρος) σούρνει πίσω του, πώς λοιπόν μπορείς να ζητάς από προοδευτικούς συμπολίτες μας να ενωθούν μαζί σου και τι έκτρωμα μπορεί να προκύψει από αυτή τη σύμπραξη;
Η κατάληψη μιας θέσης εξουσίας δεν θα πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός των υποψήφιων μνηστήρων της. Προσόν του πολιτικού άνδρα είναι η επίγνωση των δυνατοτήτων του, η αναγνώριση της ήττας και η προάσπιση των πιστεύω και της ιδεολογίας του, η οποία δεν επιδέχεται σαλτσούλες και …παρτούζες.

Υ.Γ. Κανονικά θα’πρεπε να σε χρεώσω (για τις συμβουλές), αλλά, άντε χαλάλι, πνίγηκες στα έξοδα με τις προμήθειες των πυρομαχικών σου.
Υ.Γ.2  Άντε και καλό αγώνα

41 σχόλια:

 1. Με την εφαρμογή των διατάξεων του Καλλικράτη στην κατανομή των εδρών του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων Βελβεντού και με την υπόθεση ότι ο Κωνσταντόπουλος θα εκλεγεί την επόμενη Κυριακή δήμαρχος, οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
  Κωνσταντόπουλος 7 στα Σέρβια, 6 στο Βελβεντό, 2 στα Καμβούνια, 1 στο Λιβαδερό.
  Μακρυγιάννης 5 στα Σέρβια, 1 στα καμβούνια, 1 στο Λιβαδερό.
  Παπαδόπουλος 2 στα Σέρβια, 1 στο Λιβαδερό.
  Τσίγκα 1 στα Σέρβια.
  Ο Καλλικράτης ορίζει ότι όπου κάποιος συνδυασμός δεν έχει υποψηφίους, η έδρα μένει κενή. Με λίγα λόγια ο κ. Κωνσταντόπουλος θα έχει 10 δημοτικούς συμβούλους και η αντιπολίτευση 11. Όσο και αν ψάξαμε στο νέο νόμο δεν υπάρχει διάταξη που να προβλέπει τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση. Μπορεί κανείς να μας πεί τι θα γίνει;
  Προβλέπονται πολλά γλέντια…..
  Ν.Χ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν υπάρχει πρόβλημα απόλυτης πλειοψηφίας ακόμη και όλες οι έδρες της β΄κατανομής πένε στο νικητή συνδυασμό. (Ν. υπ. αριθμ. 3582 άρθρο 33).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Oι εδρες Βελβεντού πάνε στην Τσίγκα, που εκει είχε υπεροχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εκλογομάγειρα,
  η περίπτωση που αναφέρεις δεν ισχύει για το αδιέξοδο που δημιουργείται εδώ. Στο άρθρο 33 αναφέρεται ρητά οτι οι έδρες πάνε στον πρώτο συνδυασμό στην περίπτωση που μετά την Α κατανομή δεν μπορεί να συμπληρώσει τα 3/5 εξαιτίας λίγων εδρών που πήρε. Αν δηλαδή υποθέσουμε οτι όλα ήταν κανονικά (με υποψήφιους και στο Βελβεντό) και κατέβαιναν 14 συνδυασμοί. Αν ο κάθε συνδυασμός έπερνε από 8-9% και έπιανε το εκλογικό μέτρο για μία έδρα στην Α κατανομή τότε θα ίσχυε αυτό το άρθρο για την Β κατανομή. Αν μάλιστα δείς σε άλλο σημείο του νόμου ΞΕΚΑΘΑΡΑ λέει ότι όπου κάποιος συνδυασμός πέρνει έδρα και δεν έχει υποψήφιο, η έδρα μένει κενή και λιγοστεύουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τότε θα καταλάβεις οτι το πρόβλημα έχει να κάνει με τον ίδιο το νόμο που δεν προέβλεψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Απόλυτη προχειρότητα δηλαδή και στα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την Καλλικρατική μεταρρύθμηση. θα έχουμε φυσικά διάφορες νομικές αναγνώσεις απο δώ και πέρα αλλά άλλο πράγμα αυτό που είναι και άλλο αυτό που ενδεχομένως θα θελήσουν κάποιοι να το μετατρέψουν.
  Ν.Χ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. O MENELAOS MPOREI NA KSODEFTIKE ALLA DEN DANISTIKE.......
  MENELAE KALH SYNEXEIA
  MHN KSEXNATE OLOI TO NTERMPI TSIGOIDA KARANTIAKOY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ....ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ
  ΠΟΙΑ ΗΤΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΝΕΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αντιγραφή σχολίου...

  Το 1998 τα ποσοστά του 1ου γύρου ήταν 34,70% (3423 ψήφοι) για Τσιγκόιδα και 28,30% (2789) για Καραντάκο (634 ψήφοι διαφορά). Στο 2ο γύρο είχαμε 47,40% (4378) και 52,60% (4868) αντίστοιχα. Ανατροπή μεν, αλλά καμία σχέση με 44% απέναντι σε 28% και 2075 ψήφους διαφορά. Για να μην υπενθυμίσω σε ποιά πλευρά είναι ο Καραντάκος....

  ΑΣΤΟ ΜΕΝΕΛΑΕ. Τουλάχιστο δείξε αξιοπρέπεια και μην γλύφεις σε σημείο αηδίας αυτούς που ψήφισαν Παπαδόπουλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. σχόλιο για κάποιους που γράφουν στο ai vres

  Επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν (ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ) ας πάρουν τον νόμο του Καλλικράτη όπως είναι δημοσιευμένος στην εφημερίδα της κυβέρνησης και ας εφαρμόσουν στην πράξη όλες τις εκλογικές διατάξεις του σε σχέση με τα αποτελέσματα στο δήμο Σερβίων Βελβεντού. Δεν υπάρχει καμμιά πρόθεση κινδυνολογίας. Υπάρχει νομικό κενό και γεννάται πρόβλημα. Ρωτήθηκαν νομικοί και όλοι συμφωνούν ότι ο νόμος δεν προέβλεψε τέτοιο ενδεχόμενο. Το πρόβλημα δεν το έχει μόνο ο επόμενος δήμαρχος (Κωνσταντόπουλος ή Μακρυγιάννης δεν έχει σημασία) αλλά και ο κ. Ραγκούσης και τα νομικά επιτελεία του που έπεσαν σε βαθύ πηγάδι. Εύκολο είναι φυσικά ο καθένας να ονειρεύεται λύσεις όπως τον βολεύει, όπως ότι θα γίνει η κατανομή με βάση 21 έδρες ή ότι θα προσκυρωθούν όλες οι έδρες της Β κατανομής στον επιτυχόντα συνδυασμό. Ξεχνάν όμως κάτι βασικό. Κάτι τέτοιο δεν το προβλέπει ο νόμος. Επίσης ξεχνάν ότι στο Βελβεντό οι εκλογές γίναν ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. Η αποχή και η ανυπαρξία υποψηφίων από τους 3 συνδυασμούς ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΚΟΛΛΗΜΑ και ούτε επηρεάζει την τελική έκβαση των αποτελεσμάτων και τον τρόπο κατανομής των εδρών. Οι έδρες του νέου καλλικρατικού δήμου παραμένουν 27 από τις οποίες οι 6 θα είναι κενές. Το πρωτοφανές πρόβλημα που παρουσιάζεται ο εκλεγμένος δήμαρχος να έχει λιγότερους συμβούλους από την αντιπολίτευση (λόγω ανυπαρξίας υποψηφίων στο Βελβεντό) μόνο με νομικό πραξικόπημα μπορεί να «λυθεί». Να εφαρμοστούν δηλαδή οι λύσεις των 21 εδρών ή προσκύρωση των εδρών της Β κατανομής στον νικητή ή ότι άλλο προκύψει. Αυτό θα περιέπλεκε περισσότερο τα πράγματα και θα γεννούσε καινούριο πρόβλημα (ενστάσεις επί ενστάσεων, αμφισβήτηση της νομιμότητας, αντιδράσεις νομικές και από το Βελβεντό που θα ήταν κορόιδα αν δεν εκμεταλλευόταν ένα τέτοιο νομικό κατρακύλισμα για να ξαναφέρουν το πρόβλημά τους στην επιφάνεια). Αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί δικαστής που θα τολμήσει να εξοκείλει από τις διατάξεις του νόμου και να δημιουργήσει νέο μπάχαλο αντιδράσεων και νομικών περιπλοκών. Αναρωτιέμαι τέλος αν μέχρι την Κυριακή των εκλογών θα δοθεί λύση και απάντηση από τον Ραγκούση ή θα γίνουν εκλογές με το πρόβλημα να αιωρείται και κάποιους να αναρωτιούνται αν τελικά θα είναι ή δεν θα είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Καλά ξεμπερδέματα. Ν.Χ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. N.X.
  Προς το παρόν η κατανομή (Α' κατανομή)είναι 6, 4, 3, 1 (Πηγή www.ypes.gr). Μένουν άλλες 13. Το άρθρο 33 που αναφέρεται και πιο πάνω λέει (μεταξύ άλλων):

  "Στην περίπτωση όπου λόγω του µικρού αριθµού εδρών που τους έχουν κατανεµηθεί από την Α΄ κατανοµή, ο επιτυχών συνδυασµός δεν µπορεί να συµπληρώσει τον αριθµό των τριών πέµπτων (3/5) του συνόλου των εδρών, προσκυρώνονται σε αυτόν όλες οι έδρες της Β΄ κατανοµής και δεν γίνεται καµία µεταβολή στη διάθεση των εδρών της Α΄ κατανοµής ανάµεσα στους υπόλοιπους συνδυασµούς."

  Απλά τα πράγματα. Επίσης, ποιός δικαστής θα δώσει πλειοψηφία στην αντιπολίτευση, την ώρα που θα υπάρχει εκλεγμένος δήμαρχος με ποσοστό άνω του 50% (β' γύρος).

  Δεν φαίνεται να υπάρχει το πρόβλημα που νομίζεις ότι βρήκες.

  Α.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Διόρθωση:Μένουν άλλες 13 έδρες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Α.Ν.
  Αυτό το μεταξύ άλλων που λές για το άρθρο 33 παράγρ. 4 είναι που κάνει τη διαφορά. Όλο μαζί λοιπόν λέει: « 4. Για τη διάθεση των εδρών της Β΄ κατανομής υπολογίζεται, αρχικά, πόσες από τις έδρες αυτές πρέπει να προσκυρωθούν στον επιτυχόντα συνδυασμό, ώστε να συγκεντρώσει συνολικά, συνυπολογιζομένων και των εδρών που κατανεμήθηκαν σε αυτόν από την Α΄ κατανομή, τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών. Οι έδρες της Β΄ κατανομής που απομένουν προς διάθεση, μετά την παραχώρηση των εδρών στον επιτυχόντα συνδυασμό, διατίθενται στον άλλο συνδυασμό που
  έλαβε μέρος στην επαναληπτική ψηφοφορία. Στην περίπτωση όπου λόγω του μικρού αριθμού εδρών που τους έχουν κατανεμηθεί από την Α΄ κατανομή, ο επιτυχών συνδυασμός δεν μπορεί να συμπληρώσει τον αριθμό των τριών πέμπτων (3/5) του συνόλου των εδρών, προσκυρώνονται σε αυτόν όλες οι έδρες της Β΄ κατανομής και δεν γίνεται καμία μεταβολή στη διάθεση των εδρών της Α΄ κατανομής, ανάμεσα στους υπόλοιπους συνδυασμούς.»

  Αναφέρεται δηλαδή στην περίπτωση που ο πρώτος συνδυασμός πήρε μικρό αριθμό εδρών στην πρώτη κατανομή και δεν μπορεί να συμπληρώσει τον αριθμό των 3/5 με τις έδρες της Β κατανομής. Καμμιά αναφορά στην περίπτωση μη ύπαρξης υποψηφίων. Αυτή η αναφορά γίνεται στο αμέσως επόμενο άρθρο 34 όπου σαφώς ορίζεται ο τρόπος κατανομής των εδρών κατά εκλογική περιφέρεια (τον έχεις το νόμο και μπορείς να το δείς) και όπου μεταξύ άλλων στην παράγρ. 2 αναφέρεται: «Στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοί του σε μια εκλογική περιφέρεια, οι έδρες
  αυτές παραμένουν κενές, δεν προσκυρώνονται στον επιτυχόντα συνδυασμό σύμφωνα με την παράγραφο 6 του παρόντος και μειώνεται ανάλογα ο αριθμός των μελών του δημοτικού συμβουλίου».
  Τέλος δε στην παράγρ. 6 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι: «6. Οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες σε κάθε εκλογική περιφέρεια μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και για όλους τους επιλαχόντες συνδυασμούς καταλαμβάνονται από τον επιτυχόντα συνδυασμό, εφόσον έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοί του στις αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες. Τυχόν αδιάθετες έ-
  δρες δεν κατανέμονται και μειώνεται αναλόγως ο αριθμός των μελών του δημοτικού συμβουλίου».
  Στην προκειμένη περίπτωση και με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών οι έδρες που απομένουν οι 6 (του Βελβεντού) και πάνε στον νικητή. Καμμία πρόβλεψη από το νόμο για εφαρμογή του προηγούμενου άρθρου (αν υπήρχε τέτοια θα έλυνε και το πρόβλημα). Φυσικά, αν θέλει κάποιος μπορεί να το διαβάσει όπως εσύ, αλλά αυτό θα αποτελούσε νομική αυθαιρεσία και σίγουρα θα ξεσήκωνε ενστάσεις και διεκδικήσεις από την άλλη πλευρά (ειδικά από αυτούς που θα χάνανε την έδρα και έχουν έννομο συμφέρον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γιατί μετά την Α' κατανομή έμειναν αδιάθετες όλες οι έδρες του Βελβεντού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. 6.25 είσαι μεγάλος Βλάκας.Κρίνε τον εαυτό σου, πολιτικά που είσαι ενα σκουπίδι, για να κάνεις κρτική στον Εκλογομάγειρα.Δεν σέβεσαι οτι σε επιτρέπει να σχολιάσεις και θίγεις την υπόληψη ανθρώπων.Δεν ντρέπεσαι.Κοιτάξου στον καθρέπτη, να δείς την μουρη σου, καημένε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μπράβο στη μαχόμενη παραδοσιακή δεξιά που δεν ξεχνά ποια είναι. Συγχαρητήρια στους 6:25 και 6:28 που φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν γιατί προτιμούμε το μνημόνιο (και ας μας καίει στην τσέπη) από φασιστοειδή του είδους του (που θα μας έκαιγαν το μυαλό και τα όνειρα των παιδιών μας).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ayto to Aivres kobei ola ta sholia magkes kai vazei mono kati prasina sholia.Ehei fygei kai o Pliatskos apo to sholia kai tora kaneis den asholite me to Aivres.Synergazetai me to Kozanimadia.gr kai piso apo to Aivres, sta plagia kai sto paraskinio ine o pliatsos.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Για να μην ασχολούμαστε με .... μπορεί κάποιος να πει οι έδρες της α΄κατανομής (6,4,3,1) σε ποια δημοτικά διαμερίσματα κατανέμονται για κάθε συνδυασμό; Π.χ. ο Κων/λος που παίρνει 6 έδρες πόσες έχει στα Σέρβια και πόσες στο Βελ/ντο. Η Τσίγκα που παίρνει την έδρα κ.τ.λ.

  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Fliagenes tou Pa-sok xesaloste leme !!!! se eyxaristoume 6:25 pou tarazis ta prasina nera !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Κωνσταντοπουλος παιρνει σερβια 3,Καμβουνια 3, Λιβαδερο 2
  Μακρυγιαννης σερβια 2, Καμβουνια 1
  Παπαδοπουλοσ Σερβια 1 Καμβουνια 1
  Τσιγκα Σερβια 1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ''Δεν σέβεσαι οτι σε επιτρέπει να σχολιάσεις και θίγεις την υπόληψη ανθρώπων.Δεν ντρέπεσαι.Κοιτάξου στον καθρέπτη, να δείς την μουρη σου, καημένε'' Prota file mou rixe mia xoufta nero sto prosopo gia na xipnisis, meta rota pou eimouna kai pou briskome kai ela pleon ka8aros na sizitisoume gia ipolipsis kai endimotita ston logo, pou edo kai poso mines den exete afisi tipota asxoliasto, me ton monadiko sas tropo pou den 8igi kanena dimosio prosopo. Gebelistes tis plakas.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Παιδιά δε θα ασχοληθώ με το σενάριο των εδρών που μόνο σκοπούς μπορεί να εξυπηρετεί η διάδοσή του και άλλωστε η επίλυση τυχόν τέτοιων προβλημάτων είναι στη δικαιοδοσία θεσμικών οργάνων.

  @ 6:25΄Εσύ γράφεις ανώνυμα εδώ, εγώ όχι. Δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου, άλλωστε τις απαντήσεις σου τις πήρες και δε χάνω το χρόνο μου με φασισταριά του κερατά που δε σέβονται τίποτα.
  Το τελευταίο ταιριάζει και σε άλλα σχόλια.
  Πάντως θα πρέπει να γνωρίζετε (αν μπορείτε να το κατανοήσετε αυτό)ότι με τέτοιου είδους σχόλια εκθέτετε -εκτός από τους μίζερους εαυτούς σας- και τους αρχηγούς σας και τη γ.μημένη σας παράταξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.
  ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΝΕΛΑΟ. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ
  ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. @ 11:31 Που νομίζεις ότι ήμουν υπερβολικός; Όταν γράφεις παραπολιτικά και βασίζεσαι στο χιούμορ και όχι σε προσωπικές εμπαθειες, όπως βλέπουμε στα σχόλια κουφιοκέφαλων τραμπούκων, "πατάς" πάνω στην υπερβολή αναγκαστικά. Παρόλ' αυτά δε νομίζω ότι ήμουν άδικος,γιατί άκανα σχολιασμό σε ένα κακογραμμένο δελτίο τύπου και τίποτε παραπάνω.
  Δεν έχω τίποτα προσωπικό με το Μενέλαο (κάθε άλλο μάλιστα)και κάποιος που ξέρει να "διαβάζει" θα έπρεπε να το πάρει περισσότερο σα συμβουλή (για τον τρόπο σύνταξης δελτίων τύπου) παρά σαν αρνητικό σχόλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ειλικρινά ζητώ συγνώμη από τους φίλους γιατί επανέφερα τον έλεγχο σχολίων, αλλά δυστυχώς δε μπορώ να ασχολούμαι συνεχώς με ένα μαλάκα αργόσχολο φασίστα που βγάζει την πίκρα του εδώ.
  Είναι το τελευταίο που ήθελα να κάνω γιατί πιστεύω ότι ο ηλίθιος έβγαζε μόνος τα μάτια του, αλλά ...πολύ ασχολήθηκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ο νόμος λέει επίσης ,οτι πρέπει να εκλεγούν 6 απο τον πρώην καποδιστριακό δήμο βελβεντού.Αυτοί προφανώς δεν υπάρχουν.Αρα θα έχουμε 10 εδρες για τον πρώτο συνδυασμό και 11 για τον δεύτερο.Τελος!Ολα τα άλλα αποτελούν εκλογικό πραξικόπημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. A εσύ είσαι καλόοος!!! Δηλαδή δεν είναι εκλογικό πραξικόπημα ο δεύτερος συνδυασμός να πάρει περισσότερες έδρες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Θελει να πει ο 1:59 ότι ήταν εκλογικό πραξικόπημα που δεν έγινε δήμαρχος ο δικός του (θείος, αδερφός, μπαμπάς, φίλος, κάτι τέτοιο). Έτσι το καταλαβαίνει έτσι το λέει το παιδί, τι να κάνουμε τώρα, απωθημένα είναι αυτά. Χαιρετίσματα από την πλευρά μας και καλό αγώνα εως τον α' γύρο τον Αύγουστο του 2014.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Οχι αγαπητε εκλογομάγειρα.Σου θυμίζω πόσοι βουλευτές εξελέγησαν με ελάχιστους σταυρούς,λόγω καραμπόλας.Το ίδιο γίνεται και εδώ.10 έδρες ο πρώτος συνδυασμός και 11 ο δεύτερος.Τέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Οι 6 εδρες βελβεντού θα μοιρασθούν αναλογικά με την δυναμη των συνδυασμών και θα εκπροσωπούνται απο ανθρώπους που θα ορίσει ο νέος δήμαρχος.Δεν υπάρχει νομικό κενό ούτε πρόβλημα στην διαδικασία ορισμού των εκπροσώπων για βελβεντό.Νομικοί παράγοντες εκτιμούν οτι με βάση την αναλογικότητα των αποτελεσμάτων η πλειοψηφούσα παράταξη θα πάρειγια βελβεντό 3 εδρες, ο δευτερος 2 και ο τρίτος 1. Αυτο θα γίνει και όλα τα άλλα που λέγονται είναι....βερεσέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Μένουν κενές βάσει του νόμου.Δεν πληρούνται.Τέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Εκλογομάγειρα τι έγινε.Δεν βλέπω ψηφοφορία-γκάλοπ (στα δεξιά της σελίδας) για την δεύτερη Κυριακή.Πως και το αμέλησες;
  χμ..
  2 εκδοχές διακρίνω.

  1)Η σε ζάλισαν και ξεκουράζεσαι
  2)Μετράς τα ταγμένα

  Μίλα για να λάμψει η αλήθεια!
  Από που τα πιάνεις βρε μούτρο;
  (Για να είμαστε στον πνεύμα των καιρών)
  Αμ πώς!!!
  Καλό βράδυ.
  ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Λοιπόν sottis είσαι μεγάλο αλάνι και έπεσες σε όλα μέσα!!! (φαίνεται διαβάζεις στα κρυφά μάγειρα και ...μαθαίνεις)

  Για το γκάλοπ:΄σήμερα το πρωί το σκεφτόμουνα και την απόφαση για το αν θα βάλω ψηφοφορία τη μετέθεσα για την ερχόμενη ...Δευτέρα

  Και οι δύο εκδοχές ισχύουν: Ναι ζαλίστηκα με τα φασιστοβρισίδια και τις έδρες που πετάνε από δω και κει σα σε πίνακα του Ντε Κίρικο.
  Όσο για το ταγμένα: Όχι δεν τα μέτρησα, αλλά τα κρατώ σε χαρτάκια στην ...κωλότσεπη.

  "Από που τα πιάνω;" Απ' τ' α@@ (λιτή και εμπεριστατομένη απάντηση, όπως αρμόζει στην προβοκατόρικη ερώτηση σου -ορισμένα πράγματα πρέπει να μένουν μεταξύ μας, δεν ξέρεις που λένε: "τα εν οίκω, μη εν μαγείρω";)

  Ελπίζω να σε κάλυψα
  Ρίξε μερικές βότκες και για μένα (παίρνω εκλογική αντιβίωση)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Με κάλυψες ναι!!!
  Θα ρίξω στην υγειά μας.
  Καλό ξημέρωμα!
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Κάνουμε κάποιες υποθέσεις εργασίας για να δούμε τις εκδοχές αριθμητικής διάταξης του νέου δημοτικού συμβουλίου Σερβίων Βελβεντού και ποιοί εκλέγονται (με βάση τα αποτελέσματα της νομαρχίας) :

  ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
  Οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
  Κωνσταντόπουλος 6 στα Σέρβια, 6 στο Βελβεντό, 2 στα Καμβούνια, 2 στο Λιβαδερό.
  Μακρυγιάννης 6 στα Σέρβια, 1 στα Καμβούνια
  Παπαδόπουλος 2 στα Σέρβια, 1 στο Λιβαδερό
  Τσίγκα 1 στα Σέρβια

  Δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι:
  Μπάκανος, Ιωαννίδου, Καραντάκος, Παναγιωτούλας, Ελευθερίου, Κακαφίκας, Αλεξόπουλος, Τσιτσόπουλος, Παπαχαρισίου, Νίκος.
  Μακρυγιάννης, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Παπαδόπουλος Σταύρος, Παπαγιάννης, Αμπατζίδου, Καφτηράνης, Τζιούτζιος.
  Παπαδόπουλος Γιώργος, Πάτας, Δισερής.
  Τσίγκα.

  Μένουν δηλαδή 6 κενές έδρες του Βελβεντού και έχουμε δημοτικό συμβούλιο με 10 της συμπολίτευσης και 11 της αντιπολίτευσης.


  ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ (ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ 3/5 ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
  Οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
  Κωνσταντόπουλος 9 στα Σέρβια, 2 στα Καμβούνια, 2 στο Λιβαδερό.
  Μακρυγιάννης 3 στα Σέρβια, 1 στα Καμβούνια.
  Παπαδόπουλος 2 στα Σέρβια, 1 στο Λιβαδερό.
  Τσίγκα 1 στα Σέρβια.

  Δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι:
  Μπάκανος, Ιωαννίδου, Καραντάκος, Παναγιωτούλας, Ελευθερίου, Κακαφίκας, Λαζαριώτης, Ζιούζιος, Χατζηλαζάρου, Αλεξόπουλος, Τσιτσόπουλος, Παπαχαρισίου, Νίκος.
  Μακρυγιάννης, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Παπαδόπουλος Σταύρος, Τζιούτζιος.
  Παπαδόπουλος Γιώργος, Πάτας, Δισερής.
  Τσίγκα.

  Μένουν δηλαδή 6 κενές έδρες του Βελβεντού και έχουμς δημοτικό συμβούλιο με 13 της συμπολίτευσης και 8 της αντιπολίτευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
  Οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
  Μακρυγιάννης 7 στα Σέρβια, 6 στο Βελβεντό, 2 στα Καμβούνια, 1 στο Λιβαδερό.
  Κωνσταντόπουλος 5 στα Σέρβια, 1 στα Καμβούνια, 1 στο Λιβαδερό.
  Παπαδόπουλος 2 στα Σέρβια, 1 στο Λιβαδερό.
  Τσίγκα 1 στα Σέρβια.

  Δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι:
  Παπαδόπουλος Μιχάλης, Παπαδόπουλος Σταύρος, Παπαγιάννης, Αμπατζίδου, Καφτηράνης, Γεμενετζίδης, Καρανώτας, Τζιούτζιος, Τζιδημόπουλος, Κάλφα.
  Κωνσταντόπουλος, Μπάκανος, Ιωαννίδου, Καραντάκος, Παναγιωτούλας, Αλεξόπουλος, Παπαχαρισίου.
  Παπαδόπουλος Γιώργος, Πάτας, Δισερής.
  Τσίγκα.


  Μένουν δηλαδή 6 κενές έδρες του Βελβεντού και έχουμε δημοτικό συμβούλιο με 10 της συμπολίτευσης και 11 της αντιπολίτευσης.

  ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ (ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ 3/5 ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
  Οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
  Μακρυγιάννης 7 στα Σέρβια, 2 στα Καμβούνια, 2 στο Λιβαδερό.
  Κωνσταντόπουλος 5 στα Σέρβια, 1 στα Καμβούνια.
  Παπαδόπουλος 2 στα Σέρβια, 1 στο Λιβαδερό.
  Τσίγκα 1 στα Σέρβια.


  Δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι:
  Παπαδόπουλος Μιχάλης, Παπαδόπουλος Σταύρος, Παπαγιάννης, Αμπατζίδου, Καφτηράνης, Γεμενετζίδης, Καρανώτας, Τζιούτζιος, Τζιδημόπουλος, Κάλφα, Γάτσιος.
  Κωνσταντόπουλος, Μπάκανος, Ιωαννίδου, Καραντάκος, Παναγιωτούλας, Αλεξόπουλος.
  Παπαδόπουλος Γιώργος, Πάτας, Δισερής.
  Τσίγκα.


  Μένουν δηλαδή 6 κενές έδρες του Βελβεντού και έχουμς δημοτικό συμβούλιο με 11 της συμπολίτευσης και 10 της αντιπολίτευσης.


  ΣΥΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  1. Αν εφαρμοστεί κανονικά ο νόμος, σε κάθε περίπτωση, έχουμε πρόβλημα. Η συμπολίτευση έχει μικρότερο αριθμό συμβούλων από την αντιπολίτευση.
  2. Αν εφαρμοστεί (αυθαίρετα) η λογική των 3/5 με δικαιολογία την περίπτωση του Βελβεντού τότε σε περίπτωση νίκης του Κωνσταντόπουλου θα υπάρχει άνετη πλειοψηφία της συμπολίτευσης (13-8). Αντίθετα σε περίπτωση νίκης του Μακρυγιάννη η μικρή πλειοψηφία που εξασφαλίζει (11-10) θα του δημιουργεί προβλήματα αφού θα εξαρτάται από την ψήφο κάθε συμβούλου και θα πρέπει να διασφαλίσει τη συνεχή παρουσία όλων σε όλες τις συνεδριάσεις. Παραμένει φυσικά σε αυτή την περίπτωση (εφαρμογή των 3/5) το ενδεχόμενο ενστάσεων από όποιους χάνουν την έδρα τους.
  3. Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται ότι ο νόμος του Καλλικράτη «πάσχει» από τη γέννησή του ακόμη και σε ζητήματα εκλογικής διαδικασίας. Το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημά του και η δημαρχοκεντρική λογική του τινάζονται στον αέρα. Οι οπαδοί της απλής αναλογικής θα χαμογελούν πονηρά για την γκάφα του Ραγκούση.
  4. Στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα έχουμε σίγουρα 3 Παπαδοπουλαίους 

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Υπάρχει και τρίτη περίπτωση που δεν εξέτασες και είναι η πιθανότερη. Δημ. συμβούλιο 22 εδρών, με τους Βελβεντινούς τότε να αντιδρούν μαζί με τους υποψηφίους επίσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Υπάρχει και τέταρτη περίπτωση, η οποία αντίθετα με ολες τις άλλες θα εφαρμοστεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Δημοτικό συμβούλιο 22 εδρών; Πού θα στηριχθεί αυτό; Μέ ποιό τρόπο εφαρμογής του νόμου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Πολλα λόγια και τίποτε ουσιαστικό.Οι 6 εδρες του Βελβεντού πάνε οριστικα στα Σέρβια, δηλ 3 ο πρώτος συνδυασμός, 2 ο δευτερος, 1 ο τρίτος.Δεν χρειαζονται αναλυσεις-παραμυθια για να περνα η ωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Οι 6 έδρες του βελβεντού μένουν αδιαθετες,επειδή δεν υπηρχαν υποψήφιοι.Δεν μπορει να εκπροσωπήσουν το Βελβεντό άνθρωποι που δεν ψηφίστηκαν απο Βελβεντινούς.Ισως παρει αναλογικά 1-2 εδρες το ΚΚΕ ποπυ είχε υποψήφιους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

γράψτε την κακιούλα σας