editorial

upgrade: Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια (δεν αλλάξε προβιά ο μάγειρας), απλά τώρα βιαζόμαστε να ξεκινήσουμε και άντε πάλι από την αρχή για τον πολύπαθο Δήμο μας

Ο ιστοχώρος μας -ΠΡΟΦΑΝΩΣ- ευαισθητοποιημένος στο θέμα της ελπίδας γι' αυτό τον τόπο θα συμμετέχει "νευρικά" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ..."όποιον πάρει ο χάρος"
Μπορείτε και σεις να επηρεάσετε ή να σχολιάσετε τον εκλογομάγειρα ή τις εκλογές. Στείλτε μας τα μηνύματά σας εδώ κι εφόσον ΔΕΝ είναι κόσμια θα δημοσιευθούν
Σας ενημερώνουμε ΣΥΝΕΧΩΣ με τα πρώτα κουτσομπολιά μόλις κυκλοφορήσουν
Α!! το μειλ μας για αποστολή κειμένων ή σχολίων (αν έχετε τυφλαμάρα και δεν το βλέπετε στο banner) είναι eklogomageiras2010 (παπάκι ή πάπαρος) gmail.com
Μη μας παίρνετε και πολύ στα σοβαρά, γιατί είμαστε παραπολιτικό blog και αν καμιά φορά μες στο παιχνίδι θίξουμε κάποιον ή τον πάρει η μπάλα στ' α@@ μπορούμε να επανορθώσουμε κιόλας (αν έχουμε κέφια εννοείται)

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ιδρυτική Διακήρυξη της "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ (ουφ!)

το "ούφ!" είναι ... δισυπόστατο: από τη μία ο τίτλος "σεντόνι" ολόκληρο (χάθηκαν οι ονομασίες όπως ...Κ.Ε.Π., Δ.Α., ΝΤΟΡΑ, κ.ά. μακρυά από μας;) και από την άλλη το ουφ πάει γάντι με την -κυριολεκτικά- άθλια κατάσταση στο Δήμο μας που χρειάζεται ΑΜΕΣΑ νέους ανθρώπους, νέες "κινήσεις" και πρακτικές, γιατί ο κατήφορος έπιασε πάτο. Κάθε κίνηση λοιπόν για καλό. 

Διαβάστε την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΚΙΝΗΣΗΣ, αλλά μετρήστε και τα "ΠΡΕΠΕΙ" (κοκκινισμένα). Στόχος λοιπόν φίλοι της κίνησης θα είναι αυτά τα ΠΡΕΠΕΙ να μη μείνουν προτάσεις και στόχοι, αλλά έργα και πράξεις. Καλή αρχή λοιπόν, καλό κουράγιο, καλό αγώνα και όλα θα πάνε καλά! (όχι δεξιά) 

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Με την ψήφιση του σχεδίου Καλλικράτης διαμορφώνονται νέα δεδομένα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αλλάζει ο διοικητικός χάρτης. Οι νέοι Δήμοι με αυξημένες αρμοδιότητες πρέπει στην πράξη να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών και στις σημερινές απαιτήσεις των πολιτών που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες ζωής.

Δεν έχουμε σαν περιοχή την πολυτέλεια καθυστερήσεων. Έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και πρέπει να κάνουμε αγώνα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Πρέπει να κάνουμε αγώνα δρόμου για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και τις λαθεμένες επιλογές του παρελθόντος

Πρέπει να διεκδικήσουμε για την περιοχή μας αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν.

Πρέπει να δώσουμε στον τόπο μας τη θέση που του ταιριάζει στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.

Πρέπει να κάνουμε τους συμπολίτες μας να αισθάνονται υπερήφανοι που είναι δημότες του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, δημιουργώντας και κατακτώντας αίσθημα κοινής δημοτικής συνείδησης.

Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε με την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και σύμπνοια την μάχη των εκλογών που θα είναι νικηφόρα.

Οι διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις και θέσεις δεν πρέπει να διασπάσουν την κοινωνία μας αλλά να συμβάλουν θετικά σε μια προωθητική σύνθεση που να εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών.

Έχουμε δύσκολο μα ταυτόχρονα όμορφο αγώνα μπροστά μας.

Βασικοί άξονες - στόχοι του προγράμματος μας είναι :

Θεσμικές – διοικητικές λειτουργίες

Αναβάθμιση της λειτουργίας όλων των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου με σεβασμό στον άνθρωπο. Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και όλοι οι αιρετοί σε θέση ευθύνης διαχειρίζονται εξουσία που τους παραχώρησε ο λαός και στο λαό είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτούν συνέχεια. Πρέπει να δώσουμε αγώνα για να κατακτήσουμε σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εκλεγμένους και στους πολίτες.

Οργανωτική ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, οργάνωση νέων υπηρεσιών προσαρμοσμένων στα δεδομένα του νέου δήμου Σερβίων - Βελβεντού και αξιοποίηση χωρίς διακρίσεις όλου του ανθρώπινου δυναμικού, έτσι ώστε ο Δήμος να αποκτήσει αξιόπιστες υπηρεσίες και μηχανισμούς λειτουργίας στην υπηρεσία του πολίτη.

Αναβάθμιση της λειτουργίας των συμβουλίων των διαμερισμάτων με ουσιαστικές αρμοδιότητες. Η αποκέντρωση μέσα στα πλαίσια του δήμου είναι δεσμευτική και συνειδητή επιλογή μας.

Ποιότητα ζωής – κοινωνική πολιτική.

Όλοι οι δημότες και κάτοικοι του δήμου πρέπει να ζουν σε ένα περιβάλλον με στοιχειώδεις ανέσεις και υπηρεσίες (νερό, καθαριότητα, οδικό δίκτυο) η διασφάλιση των οποίων είναι υποχρέωση και όχι παραχώρηση προς τους πολίτες. Σταδιακά και με ιεράρχηση θα γίνουν αναπλάσεις σε όλη την έκταση του δήμου.

Ο δήμος επιβάλλεται να έχει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση και προστασία του περιβάλλοντος, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων αλλά και για την προστασία, την αναβάθμιση και την ταυτόχρονη ανάδειξή του. Το περιβάλλον τα επόμενα χρόνια πρέπει ν’ αποτελέσει για την περιοχή μας το συγκριτικό πλεονέκτημα ανάπτυξης και προόδου.

Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των κατοίκων ώστε να έχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας, παιδείας και πρόνοιας ειδικά οι ευαίσθητες ομάδες συνδημοτών μας στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές.

Το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας είναι επίσης ένα ισχυρό αναπτυξιακό πλεονέκτημα και πρέπει να αποτελέσει τον ιστό που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της συλλογικής δημοτικής συνείδησης και της επικοινωνίας των δημοτών.

Η νεολαία θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Καλούμε τους νέους, στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, να συμμετέχουν ενεργά και να διαμορφώσουν οι ίδιοι τις συνθήκες του μέλλοντός τους. Μεθοδικά και με συνέπεια θα δίνουμε αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις.

Ανάπτυξη της περιοχής

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι μια συνεχής διαδικασία και προσπάθεια. Ο δήμος πρέπει να είναι πρωταγωνιστής στην αναπτυξιακή πορεία. Τα παραγωγικά διαθέσιμα - πλεονεκτήματα της περιοχής μας που είναι :
 •  ορεινή ζώνη – κτηνοτροφική παραγωγή - μάρμαρα
 •  αρδευόμενες εκτάσεις – γεωργική παραγωγή - μεταποίηση
 •  παραλίμνια ζώνη – πολιτιστικά- τουριστικά διαθέσιμα
 •  Αρχαιολογικοί χώροι- βυζαντινά μνημεία – μνημεία της φύσης
μπορούν με σωστό προγραμματισμό και κάτω από προϋποθέσεις, να στηρίξουν την αναπτυξιακή προσπάθεια.
Με την πρωτοβουλία μας αυτή στηρίζουμε, συνεργαζόμαστε και συμμετέχουμε σε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο νίκης ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων με υποψήφιο δήμαρχο, που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του δήμου ΣΕΡΒΙΩΝ –ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ στις εκλογές του Νοεμβρίου, τον καταξιωμένο επιστημονικά, επαγγελματικά και κοινωνικά ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε το 1956 στο Τριγωνικό.
Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ. Κάτοχος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου του Sheffield. Μιλά και γράφει πολύ καλά την αγγλική γλώσσα.
Εργάσθηκε σαν μηχανικός στα Μεταλλεία Αμιάντου (ΜΑΒΕ) για 5 χρόνια.
Ωρομίσθιος καθηγητής στα ΤΕΙ Κοζάνης για δύο χρόνια.
Από το 1985 εργάζεται στην ΔΕΗ σε διάφορες θέσεις ευθύνης.
Σήμερα είναι διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ και αναπληρωτής Διευθυντής του Ορυχείου Καρδιάς.
Συμμετέχει όλα τα χρόνια ενεργά σε επιστημονικούς, επαγγελματικούς φορείς και σε πολιτιστικούς συλλόγους.
Το 2002 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σερβίων και αντιπρόσωπος στην ΤΕΔΚ.
Το 2006 εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος
Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κουτσιάδου και έχουν δύο παιδιά.

2 σχόλια:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=oLUXrFlH_Js&feature=player_embedded

  http://www.youtube.com/watch?v=iaA6OmJy1Rg&feature=channel

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν τραβάει καθόλου.Δεν εχει μεγάλο ρεύμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

γράψτε την κακιούλα σας